loading...
مجله خبری زن فارس
زن فارس بازدید : 471 شنبه 11 شهریور 1391 نظرات (0)

وبگاه خبری «اند د لای» در مقاله‌ای به قلم «مدیسون روپرت» می‌نویسد؛ پژوهشگران اخیراً پی برده‌اند که می‌توان با استفاده از اطلاعات تلفن همراه، حرکات و مکان بعدی کاربر را پیش‌بینی کرد، این اطلاع در عین اینکه می‌تواند کمک شایانی به پلیس کند، نقض آشکار حریم خصوصی افراد است.


* فن‌آوری‌های جدید به شهروندان کمک می‌کند که جاسوسی یکدیگر را بکنند

تلفن‌های همراه در حال تبدیل شدن به یکی از قدرتمندترین ابزار نظارت و مراقبت هستند و شاهد این مدعا نیز، موفقیت‌هایی است که در زمینه فن‌آوری ردیابی فوق دقیق مکان به دست آمده است، فن‌آوری‌ای که به شهروندان امکان می‌دهد بتوانند از طریق تکنیک‌های «کنترل نرم» و حتی ریزتراشه‌هایی که می‌توانند آن طرف دیوار را ببینند، جاسوسی یکدیگر را بکنند. حال، با توجه به این فن‌آوری‌ها و همچنین تقاضاهای فراوان برای اطلاعات مشتری که کمپانی‌های تلفن همراه آمریکا پاسخگوی آن هستند و فن‌آوری‌های درونی مثل «کریر آی‌کیو»، با وضعیت مشکل‌سازی روبرو می‌شویم.

* فن‌آوری‌ای که زندگی خصوصی را کاملاً از بین می‌برد

وقتی به پژوهش جدید تیمی در دانشگاه بیرمنگام پی می‌بریم، می‌فهمیم که اوضاع از این بدتر هم می‌شود؛ طبق گزارش روزنامه «بریتیش دیلی میل»، در این پژوهش نشان می‌دهند که می‌توان حرکات بعدی کاربری را با اندک خطایی به اندازه ۱۸۰ سانتی‌متر پیش‌بینی کرد. برخی می‌گویند که از این توانایی برای بازاریابی کاملاً شخصی استفاده خواهد شد –مانند حق انحصاری عجیبی که مدتی پیش به گوگل پاداش دادند- اما دیگران به حق معتقدند که این اختراع، هجومی عظیم به زندگی خصوصی اشخاص است.

* پژوهشگران از داده‌های تلفن همراه، الگوریتمی برای پیش‌بینی می‌سازند

پژوهشگران توانستند با استفاده از داده‌های مکانی که پیشتر بوسیله تلفن همراه جمع‌آوری شده بود، الگوریتمی بسازند که حرکات بعدی کاربر را با دقتی اعجاب‌انگیز پیش‌بینی می‌کند. پژوهشگران روی داده‌هایی که از فرد و شبکه اجتماعی‌اش به دست آمده بود کار کردند، در نتیجه توانستند حرکات بعدی را بر اساس میزان زمانی که در هر مکان در گذشته صرف شده و همچنین تعداد دفعات برخورد افراد مورد پژوهش، پیش‌بینی کنند.

* پیش‌بینی بر اساس احتمالات صورت می‌گیرد

روزنامه «دیلی میل» اینطور گزارش می‌کند که «مثلاً اگر دو فردی که ارتباطی نزدیک دارند به رستورانی خاص بروند، احتمالش بسیار زیاد است که دفعه بعدی که هر دو دارند به منطقه‌ای می‌روند که رستوران در آن قرار دارد، این رستوران همان‌جایی باشد که به آن خواهند رفت.»

* اطلاعاتی که از تلفن همراه به دست می‌آید هم جالب است هم خطرناک

پژوهشگر سرپرست پروژه، دکتر «میرکو موسولسی» می‌گوید «اطلاعاتی که از کاربرد تلفن همراه به دست می‌آید، منبع بسیار جالبی از داده‌هایی درباره رفتار افراد است.» بله، واقعاً هم جالب است اما در صورتی که به این مسئله فکر نکنید که کسی می‌تواند دقیقاً پیش‌بینی کند فرداشب کجا می‌روید. دکتر «موسولسی» می‌افزاید «ما نشان داده‌ایم که اگر حرکت پیشین و اطلاعات مربوط به تحرک گروه اجتماعی فرد را لحاظ کنیم، می‌توانیم دقت پیش‌بینی مکان‌های آینده‌ای که فرد به آنها می‌رود را بیشتر کنیم.» 

* الگوریتم در شهرهایی دقیق‌تر است که حرکات افراد هماهنگ‌تر است

پژوهشگران ۲۰۰ نفر را که در لوزان در سوییس یا اطراف آن زندگی می‌کردند، مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که شاید این الگوریتم نماینده عموم جمعیت به عنوان یک کل نباشد اما در عوض، در شهرهایی که حرکات افراد اغلب هماهنگ‌تر است دقیق‌تر عمل می‌کند.

* اختراع جدید از همین حالا بسیاری را نگران ساخته است

روشن است که منافع این فن‌آوری برای اهداف مربوط به بازاریابی و همان‌طور که «دیلی میل» به درستی اشاره می‌کند، اجرای قانون، بسیار زیاد است. اما تأثیر آن بر زندگی خصوصی تا همین‌جا نیم‌بند ما، بیشتر خواهد بود و گروه حامیان زندگی خصوصی و آزادی‌های مدنی «دیده‌بان دولت» از همین حالا اعتراض خود را نسبت به آن اعلام داشته است. «اما کار»، نایب رئیس گروه حامیان زندگی خصوصی و آزادی‌های مدنی «دیده‌بان دولت»، به روزنامه «ساندی تایمز» گفت: «این اختراع، نگرانی‌های زیادی در ارتباط با زندگی خصوصی به وجود می‌آورد.»

* راه سوءاستفاده از این فن‌آوری برای همه باز است

از آن نگران کننده‌تر اینکه، برخی قصد دارند این الگوریتم را به عنوان یک رابط برنامه‌نویسی نرم‌افزار (API) روانه بازار کند و این کار راه سوءاستفاده از این فن‌آوری را در اختیار هر کسی می‌گذارد.

* دیلی میل می‌کوشد بر جنبه‌های مثبت فن‌آوری تأکید کند

«دیلی میل» می‌کوشد تأکید کند که می‌توان از این فن‌آوری برای «افرادی که تبلیغات شخصی دارند و برای این کار از اطلاعاتی درباره اینکه شخص کجا بوده یا به کجا خواهد رفت استفاده کرد» یا اینکه می‌تواند «مورد استفاده نرم‌افزارهای کاربردی سوم شخص قرار بگیرد که تخفیف‌ها و دیگر پیشنهادات خوب را به اطلاعمان می‌رسانند، تا بتوانیم با پیش‌بینی اینکه شخص در کدام زمان و مکان خاص هست او را از قیمتها و قراردادهای خوب بهره‌مند سازیم»، اما خود پژوهشگران هدف اصلی این فن‌آوری را فاش کرده‌اند.

* پژوهشگران امیدوارند این الگوریتم مورد استفاده پلیس قرار گیرد

مقاله روزنامه «دیلی میل» با این جمله گویا به پایان می‌رسد که پژوهشگران امیدوارند پلیس بتواند از این الگوریتم برای پیش‌بینی مکان‌ آینده جرم و جنایات سود برد. که این تغییر دیگری در جهت فن‌آوری پیشاجنایی است که اخیراً اوج گرفته است.

فارس
برچسب ها زندگی‌خصوصی ,
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 9784
  • کل نظرات : 373
  • افراد آنلاین : 208
  • تعداد اعضا : 219
  • آی پی امروز : 321
  • آی پی دیروز : 71
  • بازدید امروز : 1,419
  • باردید دیروز : 136
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 3,017
  • بازدید ماه : 6,101
  • بازدید سال : 50,250
  • بازدید کلی : 15,355,597