loading...
مجله خبری زن فارس
زن فارس بازدید : 199 چهارشنبه 12 مهر 1391 نظرات (0)

این صنعت به صورت امروزی نتیجه قرن ها رشد فرهنگی و اجتماعی است. قدمت این صنعت به احداث مسافر خانه ها در ۶ قرن قبل از میلاد مسیح می رسد.



 
نیاز به مسافرت باعث اختراع چرخ و گاری شد.و این باعث شد تا مسافرخانه ها پدید آیند .اداره مسافر خانه های قدیم توسط یک خانواده انجام می گرفت آنان با اختصاص یک اتاق به مهمانان و تهیه غذایی مختصر ولی سالم و گوارا و نوشیدنی و حتی دادن اصطبل و امکانات مربوطه از مهمانان خود پذیرایی می کردند. پذیرایی معمولا توسط خانم یا دختر خانواده انجام می گرفت.کلیه وسایل پخت و پز و آسایش و تفریح مهمانان مسافر خانه به عهده زن و شوهر و خانواده اش بود.

 
در قرن سوم میلادی امپراطور روم جاده ای سنگ فرش در سرتاسر اروپا تا آسیای صغیر بنا نهاد و برای راحتی مسافران از اسپانیا تا ترکیه در کنار جاده های اصلی اقامتگاههای زنجیره ای احداث نمود.

این وضعیت برای صدها سال ادامه داشت تا اینکه ظهور انقلاب صنعتی در سالهای ۱۷۰۰م در انگلستان موجب پدید آمدن ایده جدیدی شد که  نتیجه آن پیشرفت کار مسافرخانه ها و مسافر خانه دارها گردید.

 
توسعه راه آهن, اختراع كشتي بخار و توسعه خطوط كشتيراني به مسافرت اهميت بيشتري اعطا نمود.

 
انقلاب صنعتی علاوه بر مسافرت های دو لت مردان, به سفر های تفریحی و شغلی نیز رونق بسیار بخشید و به همین دلیل نیاز به ارایه سرویس بهتر و سریع تر احساس می شد تا اینکه قدم های اولیه برای تشکیل هتلداری به شکل امروزی توسط ملل اروپایی و خصوصا سوییسیها برداشته شد و این صنعت متحول گردید.

 
مسافرخانه های اولیه در اروپا جایی بود که بازرگانان و سربازان شب را در آنجا می گذراندند واین مکان ها برای اشراف جایی نا مناسب بود به همین علت بناهای لوکسی با اتاق های شخصی و امکانات مناسب جهت رعایت بهداشت فردی برای اشراف ساخته شد.

 
این اقامت گاه های زیبا تحت عنوان هتل که کلمه ای فرانسوی است نامیده شد.
هتل جایی است که افراد مختلف با دیدگاه‌ها و نیازهای متفاوت به آن مراجعه می‌کنند. طبیعی است که همه افراد فقط برای خوردن غذا یا استراحت کوتاه‌مدت به هتل نمی‌روند؛ بلکه برخی به‌دلیل برآورده شدن  نیازهای حسی و روانی هتلی را انتخاب می‌کنند و عده‌ای دیگر شاید برای کسب شأن و یا تجربه جدید در هتلی ساکن شوند.

اما مهم‌ترین چیزی که باید به آن توجه شود، مقایسه رفتار مهمانان  از سوی  کارکنان و هتل‌داران و اهمیت حضور آنها در هتل است. با مقایسه بسیار ساده کنترل کیفیت کالا در یک شرکت تولیدی و یک هتل به این اصل پی می‌بریم که هیچ مجال و فضایی برای «کنترل کیفیت رفتار کارکنان و رفتار مشتریان» وجود ندارد.

توجه به خواسته‌های مشتری و استنباط عمیق آنچه مشتری می‌خواهد چیزی است که در سوءرفتار کارکنان از بین می‌رود. وقتی که تجهیزات مدرن‌تر و امکانات رفاهی بیشتر باشد، انتظار مشتریان در قبال کارکنان و رفتار آنها بیشتر می‌شود.

بعد از این مرحله چیزی که مهمانان هتل‌ها به آن نیاز دارند سطح کیفیت آداب و رفتار نیروی انسانی هتل‌هاست. هر چقدر رضایتمندی مهمانان بیشتر شود، به این معنی است که لابراتوار کنترل کیفیت (این لابراتوار چیزی جز اخلاق شایسته کارمندان نیست)‌ کارش را به‌درستی انجام داده است. این آزمایشگاه با ابزاری دقیق که متشکل از سلیقه‌ها و احساسات مشتریان است عمل سنجش را انجام می‌دهد.

مورد دیگری که نشان‌دهنده استاندارد‌های عملکرد کیفیت رفتار کارکنان است، اندازه‌گیری اقتصادی است. به‌طور مثال با مراجعه تعدادی مهمان که به‌صورت مشخص از سامانه کامپیوتری استخراج شده‌اند، افزایش تعداد مهمانان،  مقیاسی بر اندازه‌گیری کیفیت رفتار کارکنان تلقی می‌شود.

چنانچه براساس آمار و ارقام، سطح رضایتمندی مهمانان کاهش یابد و همچنین اندازه‌گیری‌های اقتصادی آمار منفی را گزارش دهند، با بر پایی کلاس‌های آموزشی و روابط اجتماعی، رفتار افراد مجدداً مورد بررسی قرار  می گیرد و با تشویق یا تنبیه به موقع، می‌توان کیفیت رفتار کارکنان را افزایش داد.

تجربه ثابت کرده است قدامات اصلاحی در بیشتر مواقع منجر به نتایج درخشانی در هتل‌ها شده است. هتل‌دار موفق همیشه در حال آموزش کارکنان خود است؛ بازخورد این فرایند به برقراری موازنه‌ای می‌انجامد که گسیل مهمانان بیشتر به هتل و درک همزمان خواست‌ها و نیازهای آنان است.

کیفیت رفتار کارکنان در مقابل رفتار مشتریان به اندازه‌گیری‌هایی ختم می‌شود که در یک سو استانداردها قرار گرفته  است  و در سوی دیگر اقدامات اصلاحی.هر گاه مهمانان بیشتری به هتل مراجعه می‌کنند در حقیقت نشان‌دهنده نوع رفتار و بازخورد کارکردی مجموعه کارکنان هتل، از مدیر تا کارگر است.

امروزه دانش هتل‌داری ایجاب می‌کند  تمامی امکانات روحی و روانی‌ برای مهمانان‌ آماده شود، کمترین کوتاهی، چه از لحاظ سخت‌افزاری(امکانات مبلمانی هتل‌ها) و چه از لحاظ نرم‌افزاری (برخورد رودرروی کارکنان با مهمانان) می‌تواند منجر به فروپاشی مجموعه هتل شود.

عضو انجمن بین‌المللی هتلداری 
منبع:موفقان
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 9784
  • کل نظرات : 373
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 219
  • آی پی امروز : 12
  • آی پی دیروز : 60
  • بازدید امروز : 40
  • باردید دیروز : 99
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 401
  • بازدید ماه : 3,485
  • بازدید سال : 47,634
  • بازدید کلی : 15,352,981